Жителі Дніпропетровщини купили втричі менше валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жителі Дніпропетровщини купили втричі менше валюти

Валюта
308
Начальник управління Національного банку в Дніпропетровській області Сергій Згонік заявляє про скорочення валютообмінних операцій в регіоні після введення вимоги про надання паспортів. Про це він заявив на прес-конференції, передає агентство "Українські новини".
За його даними, після введення постанови НБУ про надання паспорта при обмінних операціях обсяги продажу готівкової валюти істотно скоротилися.
Якщо за 3 тижні вересня жителі регіону купили готівкової валюти на суму $907 млн, то за аналогічний період жовтня - на суму $313 млн.
"Введення отримало однозначний і очевидний ефект. Якщо вони (спекулятивні операції) пішли в тінь - туди їм і дорога", - сказав він.
За даними Згоніка, у Дніпропетровській області працюють 13 банків, 44 філії і 1567 відділень.
Як повідомлялося, прем'єр-міністр Микола Азаров вважає виправданим рішення Національного банку про введення вимоги про надання паспортів при валютообмінних операціях.
Національний банк пояснив введення вимоги про надання фізичними особами паспортів при валютообмінних операціях виконанням рекомендацій Міжнародної організації з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом (FATF).
Асоціація українських банків звернулася до Нацбанку з проханням скасувати вимогу про надання паспорта при валютообмінних операціях до 50 тис. грн.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас