Експерт: Девальвація національної валюти в грудні складе 12 грн за дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Девальвація національної валюти в грудні складе 12 грн за дол

Казна та Політика
8254
Девальвація національної валюти в грудні складе 12 грн за долар. Про це під час круглого столу журналістам повідомив директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін, передає кореспондент УНН.
"Мій прогноз: якщо НБУ не зніме сьогодні обмеження на конвертацію, не відновить точки обміну валюти по Україні, то можна очікувати на девальвацію гривні до 12 гривень за долар", - зазначив Соскін.
За його словами, темпи зростання експорту у вересні в порівнянні із серпнем впали на 9,8%, а ціни на металургійну продукцію українських виробників у жовтні знизилися на 10%. При цьому сектор металургії перевищує 40% в економіці України. Відповідно зростають дефіцит торгового балансу і надходження іноземної валюти в державну казну.
Як повідомлялося, народний депутат України, перший заступник голови Комітету з питань бюджету Владислав Лук'янов, характеризуючи проект бюджету на 2012 рік, запевнив, що відношення курсу української валюти до долара наступного року буде на рівні 8 гривень. Фінансовий аналітик Ерік Найман також вважає, що Національний банк України теоретично може тримати валютний курс на рівні 8 гривень до кінця наступного року.
У свою чергу економіст Андрій Новак, коментуючи проект бюджету 2012, запевнив, що девальвація гривні в 2012 році неминуча.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас