Азаров: Україна виконала практично всі показники меморандуму МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Україна виконала практично всі показники меморандуму МВФ

Казна та Політика
335
Уряд і Національний банк України в рамках меморандуму з Міжнародним валютним фондом (МВФ) виконали практично всі цільові показники, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на зустрічі з послом США в Україні Джоном Теффтом у п'ятницю в Києві.
"Найголовніший і найскладніший пункт - дефіцит консолідованого бюджету разом з (дефіцитом) "Нафтогазу"- ми виконуємо", - підкреслив глава українського уряду.
Він також повідомив, що переговори уряду та НБУ з місією МВФ тривають.
Як повідомлялося, місія Фонду працює в Києві з 25 жовтня по 4 листопада.
МВФ в липні-2010 вирішив відновити співпрацю з Україною, затвердивши для країни нову програму stand-by на SDR10 млрд (близько $16 млрд). Тоді ж Київ отримав перший транш розміром SDR1, 25 млрд. У грудні 2010 року МВФ вирішив виділити країні другий транш кредиту stand-by розміром SDR1 млрд.
Програма stand-by передбачала виділення Україні щокварталу ще восьми траншів, починаючи з середини березня 2011 року, у разі успішного продовження співпраці.
Однак місія Фонду, яка працювала в березні в Києві, не стала рекомендувати раді директорів МВФ схвалювати позитивне рішення про виділення чергового траншу для країни. МВФ очікував від України на затвердження пенсійної реформи та розв'язання проблеми занижених тарифів на газ для населення.
У серпні Фонд повідомив, що візит місії до України відбудеться в період з 29 серпня по 9 вересня, проте потім повідомив про перенесення візиту на кінець жовтня.
В уряді України припускають, що два транші програми stand-by можуть бути об'єднані, що дозволить поповнити валютні резерви Нацбанку України відразу приблизно на $3 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас