Опозиція вимагатиме від Азарова прозвітувати за переговори з Росією про газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опозиція вимагатиме від Азарова прозвітувати за переговори з Росією про газ

Енергетика
284
Опозиція має намір вимагати від Верховної ради України заслухати звіт прем'єр-міністра Миколи Азарова щодо переговорів з Російською Федерацією (РФ) за газовою угодою.
"Ми будемо вимагати в понеділок на погоджувальній раді звіту або як мінімум інформації від прем'єр-міністра Азарова, що вкотре хочуть здати Росії", - заявив після засідання комітету опору диктатурі народний депутат фракції "Наша України - Народна самооборона" Анатолій Гриценко.
За його словами, опозиція хоче дізнатися від прем'єра, що очікує на країну. Гриценко підкреслив, що в опозиції є побоювання "серйозної здачі інтересів України".
"Він (Азаров - ред.) оголошує, що є новий всеосяжний пакет (компромісних пропозицій щодо газової угоди з Росією - ред.). Якщо вони вирішили Тимошенко (екс-прем'єра Юлію Тимошенко - ред.) посадити на 7 років і визнали, що було порушення закону, то тепер вони заявляють, що жодного Стокгольмського суду не буде. Значить, здача чергового газового питання буде в новому пакеті", - підкреслив Гриценко.
"Що це буде? Консорціум? Чи це буде Митний союз, або технічні стандарти Митного союзу, або по Севастополю щось здадуть - переозброєння або нову техніку?", - додав депутат.
Як повідомлялося, Азаров заявив, що компроміс за газовою угодою з Росією передбачає великий пакет. 25 жовтня прем'єр заявив, що розраховує домовитися з РФ про ціни на газ найближчого місяця. Нагадаємо, 19 жовтня прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляв, що пошук компромісного рішення з перегляду україно-російських газових контрактів близький до завершення. 20 жовтня міністр енергетики вугільної промисловості Юрій Бойко, коментуючи переговори між Україною і Росією з газу, заявив, що двом країнам необхідно узгодити кілька напрямів для вирішення "газових" розбіжностей.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас