У податковій службі розповіли про переваги єдиного реєстру податкових накладних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У податковій службі розповіли про переваги єдиного реєстру податкових накладних

Казна та Політика
545
Єдиний реєстр податкових накладних дозволить підприємцям зробити операції з купівлі певних товарів і послуг у контрагентів більш надійними, тим самим підвищити свої шанси на автоматичне відшкодування податку на додану вартість.
Про це повідомила прес-служба Державної податкової служби (ДПС) в четвер, повідомляє Інтерфакс-Україна.
"При покупці певних товарів або послуг підприємець може перевірити наявність податкової накладної постачальника в Єдиному реєстрі і за відсутності його реєстрації зробити висновок про доцільність бізнес-відносин з таким сумнівним контрагентом. А ризикові операції, як відомо, перешкоджають в отриманні права на автоматичне відшкодування ПДВ", - зазначено в повідомленні.
Таким чином, в ДПС вважають, що Єдиний реєстр податкових накладних позитивно впливає на розширення кола осіб, які підпадають під автоматичне відшкодування ПДВ.
Згідно з повідомленням прес-служби, в Єдиному реєстрі податкових накладних за дев'ять місяців 2011 року зареєстровано майже 108 тис. податкових накладних на загальну суму ПДВ 123,5 млрд грн.
"Всього за дев'ять місяців поточного року зареєстровано понад 9 тис. платників ПДВ", - йдеться в повідомленні.
ДПС нагадує, що з 1 січня 2012 року запроваджується реєстрація в Єдиному реєстрі податкових накладних із сумами ПДВ понад 10 тис. грн та податкових накладних на поставки підакцизних та імпортованих товарів.
"На сьогодні для реєстрації в Єдиному реєстрі направляються податкові накладні на суму ПДВ понад 1 млн грн (з 1 січня 2011 року) і більше 100 тис. грн (з 1 липня 2011 року)", - наголошується в повідомленні ДПС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас