Євросоюз домовився про списання половини боргу Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз домовився про списання половини боргу Греції

Казна та Політика
2390
Лідерам країн ЄС на саміті в Брюсселі вдалося погодити 50-відсоткове добровільне списання боргу з грецьких облігацій з приватними інвесторами.
Як передає Лента.ру з посиланням на Agence France-Presse, про це заявив президент Франції Ніколя Саркозі. За його словами, досягнута домовленість дозволить списати більше 100 мільярдів євро з 210 мільярдів зобов'язань уряду Греції перед приватними банками. Загальна сума державного боргу країни становить близько 350 мільярдів євро.
Також Саркозі офіційно підтвердив інформацію, що з'явилася раніше, про збільшення європейського стабілізаційного фонду до трильйона євро.
Раніше в ході переговорів 26 жовтня лідери ЄС також домовилися про рекапіталізацію найбільших банків, після якої до червня 2012 року достатність їх капіталу перевищить рівень в дев'ять відсотків.
Залучення приватних інвесторів до процесу добровільного списання боргу Греції спочатку було узгоджене на саміті в липні 2011 року. Тоді передбачалося, що буде списано 21 відсоток зобов'язань з грецьких облігацій. Між тим, в подальшому з'ясувалося, що подібних заходів може виявитися недостатньо, і лідери держав єврозони запропонували приватним банкам списати половину боргу Афін. Ті, в свою чергу, до останнього моменту погоджувалися лише на 40-відсоткове скорочення грецьких боргових зобов'язань.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас