Акціонери UMC схвалили продаж компанії МТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акціонери UMC схвалили продаж компанії МТС

71
Збори учасників оператора мобільного зв'язку України СП "Український мобільний зв'язок" у п'ятницю схвалили продаж 57,7% частки в СП російському операторові зв'язку ВАТ "Мобільні ТелеСистеми" (МТС). Як говориться в офіційному повідомленні UMC, МТС отримує 57,7% акцій за $194, 2 млн. у компаній KPN (16,3%), Deutsche Telekom (16,3%), і ВАТ "Укртелеком" (25%).
UMC "повинна надати необхідні документи в реєстраційні органи України наступного тижня для реєстрації продажу акцій, після чого МТС стає власником цієї частки акцій. Відповідно до українського законодавства, реєстрація має бути завершена протягом п'яти робочих днів".
5 листопада 2002 року МТС оголосив про купівлю UMC, тоді ж було оголошено про заключення угоди опціону (надання пріоритетного права) на купівлю 42,33% (у тому числі 26% - у "Укртелекому"), що залишилися, до 2005 року.
У січні 2003 року МТС призупинила процедуру купівлі в зв'язку з тим, що один з акціонерів ВАТ "Укртелеком" - ТОВ "Елмакс" (Харків) подало позов до господарського суду Києва про визнання незаконним розпорядження Кабінету Міністрів про продаж державної частки в компанії UMC.
Суд відмовився задовольнити вимоги "Елмакс". Компанія подала апеляцію, однак 24 лютого відкликала заяву без пояснення причин. Представники "Елмакс" заявили, що найближчим часом не мають наміру відновляти розгляд справи в суді про законність продажу UMC. Источник: Обозреватель
За матеріалами:
Воля.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас