У Брюсселі відкрився саміт ЄС, на якому мають оголосити про механізм виходу з кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Брюсселі відкрився саміт ЄС, на якому мають оголосити про механізм виходу з кризи

Валюта
275
Сьогодні, 26 жовтня, в Брюсселі відкрився саміт лідерів ЄС, на якому обговорюватимуться шляхи виходу з боргової кризи, що загрожує не тільки периферійним країнам на зразок Греції, а й лідерам за економічними показниками.
Першим до столиці Бельгії прибув прем'єр Люксембургу і голова Єврогрупи Жан-Клод Юнкер, який заявив перед зустріччю, що з усіх питань досягти вирішального прогресу, можливо, не вдасться, але рішення з подолання кризи в цілому повинні бути схвалене сьогодні.
Очікується, що після зустрічі 27-ми лідерів ЄС та нетривалого обговорення в залі залишаться лише представники 17-ти країн, об'єднаних єдиною валютою - євро. Основні переговори очікуються саме на цій зустрічі.
Основними пунктами обговорення стануть обсяги списання грецького боргу і суверенних боргів інших проблемних країн, рекапіталізація банків, яким належить списати борги, а також роль фонду EFSF об'ємом 440 млрд євро.
Відзначимо, що кілька годин тому джерело агентства Bloomberg повідомило, що переговори представників Європейського союзу з банками - власниками грецьких держоблігацій про списання боргів зайшли в глухий кут.
Раніше повідомлялося, що інвестори по всьому світу завмерли напередодні саміту лідерів ЄС - хтось сумнівається в появі всеосяжного плану виходу з кризи, хтось, навпаки, готується до позиційного ралі, навіть у разі незрозумілих підсумків засідання.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас