Індія ухвалила програму зі створення 100 мільйонів робочих місць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія ухвалила програму зі створення 100 мільйонів робочих місць

Казна та Політика
294
Індійський уряд схвалив курс, названий "Національна промислова політика" (NMP). В рамках цього курсу, як пише The Hindu, влада розраховує створити 100 мільйонів робочих місць до 2022 року. Для порівняння, населення Індії за даними на березень 2011 року складає 1,21 мільярда чоловік.
Міністр промисловості і торгівлі Ананд Шарму (Anand Sharma) заявив, що в рамках NMP планується спростити трудове та екологічне законодавство, в результаті чого держрегулювання промислового виробництва значно знизиться.
Reuters уточнює, що міністр також заявив про плани побудувати сім нових промислових зон. Для цього уряд виділить не придатні для сільського господарства землі. Також за допомогою податкових пільг планується стимулювати розвиток малого і середнього бізнесу.
Основні цілі, які уряд розраховує досягти з допомогою NMP - це збільшити частку промислового виробництва у ВВП до 25 відсотків мінімум. При цьому планується робити акцент на високотехнологічному та екологічно безпечному виробництві.
Профспілки вже заявили про намір виступити проти нового курсу, якщо він розроблений без врахування трудового законодавства. За словами генерального секретаря Центру індійських профспілок (Centre of Indian Trade Unions) Діпанкара Мухержі (Dipankаr Mukherjee), уряд ухвалив NMP, не проконсультувавшись з робітниками.
ВВП Індії на душу населення за паритетом купівельної спроможності за останні десять років зростав у середньому на 7 відсотків на рік. Створення нових робочих місць в країні йде повільними темпами, тоді коли працездатне населення країни збільшується щороку на 20 мільйонів чоловік. Частка промислового виробництва у ВВП країни не перевищує 16 відсотків. Для порівняння, в Росії, яка разом з Індією входить до групи Брікс (Бразилія, Індія, Китай, Росія, ПАР), цей показник становить 26 відсотків ВВП.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас