Україна надасть гуманітарну допомогу Туреччині на суму 1,6 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна надасть гуманітарну допомогу Туреччині на суму 1,6 млн грн

Казна та Політика
288
Україна надасть гуманітарну допомогу Туреччині на суму 1,6 млн грн. Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду 26 жовтня, повідомляє прес-служба Кабміну.
Вказана сума виділена Міністерству надзвичайних ситуацій для закупівлі уніфікованих пневмокаркасних гумових модулів та систем обігріву і вентиляції СОВ, нагнітачів повітря, освітлювальних приборів, дизель-генераторів, дизельного пального, які необхідні для функціонування зазначених пневмокаркасних гумових модулів.
Вчора о 13:10 літак АН-32П Міністерства надзвичайних ситуацій вилетів до аеропорту м. Ерзурум у Туреччині з метою надання гуманітарної допомоги провінції Ван, де 23 жовтня стався землетрус, що призвів до значних людських жертв та руйнування інфраструктури.
МНС доправляє до Туреччини 4 спеціальні модулі, оснащені автономними системами обігріву та вентиляції. Фахівці МНС забезпечать монтаж та експлуатацію цього обладнання.
Посольство України у Туреччині сприятиме прийняттю української гуманітарної допомоги та роботі фахівців.
Надання допомоги МНС спільно з МЗС здійснюють на виконання указу Президента України від 24 жовтня "Про надання гуманітарної допомоги Туреччині" та доручень прем'єр-міністра України.
МЗС України продовжує моніторинг ситуації, пов'язаної з подолання наслідків землетрусу у Туреччині.
Нагадаємо, 23 жовтня 2011 р. в провінції Ван на сході Туреччини стався землетрус магнітудою 7,2, підземні поштовхи були відмічені в 30 км від адміністративного центру провінції - м. Ван. Після цього протягом дня в регіоні продовжувалися підземні поштовхи магнітудою 5,1 і 6,1. В результаті удару стихії було зруйновано 2 тис. 262 будівлі.
Туреччина розташована в сейсмічно активній зоні, і землетруси, які нерідко призводять до людських жертв, тут відбуваються достатньо регулярно. Наймогутніші коливання земної кори в цій країні були відмічені в 1999 р. в районі Мармурового моря. Магнітуда підземних поштовхів тоді склала 7,4, в ході землетрусу загинули близько 18 тис. осіб.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас