Яворівський пропонує на 40% підвищити пенсії творчим працівникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яворівський пропонує на 40% підвищити пенсії творчим працівникам

Казна та Політика
303
Народний депутат України Володимир Яворівський пропонує Верховній Раді підвищити пенсії за віком на 40% професійним творчим працівникам, які на момент отримання пенсії є (або були) членами національних творчих спілок України. Про це йдеться в проекті закону України "Про внесення змін до статті 21 Закону України "Про пенсійне забезпечення" (щодо надбавки до пенсії за віком професійним творчим працівникам)", зареєстрованому в парламенті 25 жовтня, текст якого є у розпорядженні УНН.
У пояснювальній записці нардеп відзначає, що в Україні діє 14 творчих спілок зі статусом "національна", а близько 90% професійних творчих працівників, які є членами цих союзів і досягли пенсійного віку, отримують мінімальну пенсію за віком. За його словами, вони протягом всього життя не ставили на меті переслідувати матеріальні блага, а підтримували і розвивали духовність України.
Згідно з прогнозами парламентарія, схвалення вищевказаного законопроекту поліпшить соціально-економічне становище професійних творчих працівників пенсійного віку.
Як відомо, В. Яворівський з 2001 року очолює Національний союз письменників України.
Як повідомлялося, Міністр фінансів Федір Ярошенко повідомив, що в 2012 році заплановане збільшення розміру мінімальної пенсійної виплати в середньому на 10%. У свою чергу віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко також прогнозує зростання пенсій у 2012 році на 10%.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас