Бразилія відмовляється купувати борги країн єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бразилія відмовляється купувати борги країн єврозони

Казна та Політика
569
Бразилія відкинула ідею купівлі європейських держоблігацій, поставивши під сумнів один з двох розглянутих Європейським союзом варіантів посилення антикризового фонду EFSF.
Європейські лідери висловили ідею про те, що країни, що розвиваються, включаючи Бразилію і Китай, могли б проводити скупку облігацій проблемних країн єврозони заради зниження дохідності за ними і ослаблення тиску на такі країни, як Іспанія та Італія.
Проте бразильський міністр фінансів Гвідо Мантега у вівторок знову закликав європейську владу самостійно вирішувати свої фінансові проблеми, заявивши, що Бразилія не має наміру купувати борги проблемних країн єврозони.
"Я вважаю, що європейським країнам не потрібні кошти Бразилії, щоб купувати облігації. Бразилія не підтримує цю ідею", - заявив Мантега журналістам в Бразилії. "Вони мають знайти рішення європейських проблем всередині самої Європи", - додав міністр фінансів. Проте, сказав Мантега, Бразилія була б готова надати фінансову допомогу регіону через механізми Міжнародного валютного фонду, повідомляє Reuters.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас