МВС хоче отримати з держбюджету 1 млрд як компенсацію втрат від скасування техогляду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС хоче отримати з держбюджету 1 млрд як компенсацію втрат від скасування техогляду

Казна та Політика
2991
При формуванні бюджету МВС на 2012 рік глава відомства Анатолій Могильов вважає за потрібне враховувати втрати, яких міністерство зазнало від скасування обов'язкового техогляду автомобілів.
Як повідомляє РБК-Україна, в міліції вважають, що збільшення фінансування МВС на 1,5 млрд грн варто розглядати як перекриття коштів, які не надійдуть до бюджету міністерства від техоглядів автомобілів. При цьому потрібно враховувати інфляцію.
"Я б не говорив про 1,5 млрд як збільшення бюджету. Наш бюджет складається з двох складових: загальний держбюджет і бюджет спецфонду - те, що міліція заробляє сама... Цього року було скасовано техогляд автомобілів, втрат від цієї функції Міністерство зазнало приблизно на 1 млрд грн. Півмільярда гривень - це компенсація того рівня інфляції, який склався в країні", - заявив Могильов.
За його словами, бюджет міністерства "дуже напружений", тому МВС має намір здійснити кадрову оптимізацію, зокрема, скорочення.
Відзначимо, що в липні Анатолій Могильов оцінив втрати від скасування обов'язкового техогляду для приватних легкових автомобілів, мотоциклів і мопедів всього в 0,5 млрд грн. "Ми втрачаємо близько 0,5 млрд гривень, які отримувало ДАІ при проведенні техогляду", - сказав Могильов.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас