Юнкер: втрати власників грецьких облігацій можуть досягти 60% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юнкер: втрати власників грецьких облігацій можуть досягти 60%

Фондовий ринок
299
Переговори про участь приватного сектора в програмах підтримки Греції передбачають втрати приватних інвесторів в грецькі боргові папери до 60%, заявив прем'єр-міністр і міністр фінансів Люксембургу Жан-Клод Юнкер, що очолює робочу групу міністрів фінансів єврозони (Єврогрупа). Раніше повідомлялося, що банки готові добровільно списати не більше 40% грецького боргу, тоді коли влада ЄС наполягає на списанні не менше 50%.
"Приватні інвестори, банки, приватний сектор повинні взяти вагому участь у процесі, щоб забезпечити зниження боргового тягаря Греції до прийнятного рівня в довгостроковій перспективі. У липні ми говорили про 21%, але цього явно буде недостатньо. Списання повинні бути істотно вищими. Приблизно 50%, 60% - ось про що ми зараз говоримо", - цитує заяву Юнкера агентство Bloomberg.
При цьому списання приватних інвестицій повинні здійснюватись на добровільній основі, примусової реструктуризації грецького держборгу не буде, сказав люксембурзький прем'єр, повторивши риторику саміту європейських лідерів. "Якщо ми будемо вимагати примусового виконання, вийде так звана кредитна подія, і тоді все завалиться", - пояснив він. Але якщо банки не відреагують на переговори, владі доведеться розглядати варіанти примусової реструктуризації, додав Юнкер.
"Я виключаю цей варіант, я не хочу його, оскільки він буде мати дуже серйозні наслідки, і не тільки для Греції, яка збанкрутує. Наслідки будуть серйозними для всіх інших країн єврозони. Але ми не можемо дозволити банкам водити нас за ніс", - заявив голова Єврогрупи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас