В Білорусі вп'яте за рік подорожчав цукор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Білорусі вп'яте за рік подорожчав цукор

Аграрний ринок
425
В Білорусі з 24 жовтня цукор дорожчає на 16,67% відповідно до постанови Міністерства економіки від 22 жовтня, опублікованому на Національному правовому інтернет-порталі.
Відповідно до документа, гранична максимальна роздрібна ціна з ПДВ на цукор-пісок, розфасований у споживчу упаковку розважуванням від 500 грамів до 1 кілограма включно, складе 7 тисяч білоруських рублів за кілограм.
Згідно з постановою, юридичні особи та індивідуальні підприємці, які мають об'єкти оптової, роздрібної торгівлі та громадського харчування, повинні провести станом на 24 жовтня поточного року переоцінку залишків цукру відповідно до змін, передбачених постановою, з віднесенням різниці від переоцінки залишків продукції згідно з законодавством Республіки Білорусь.
Постанова набирає чинності з 24 жовтня.
Зазначимо, це вже п'яте підвищення ціни на цукор в Білорусі в поточному році: в січні і лютому він подорожчав на 10%, в травні - майже на 40%, у вересні - на 20% до 6 тисяч рублів за кілограм. Всього за січень-вересень 2011 року ціни на цукор зросли більш ніж удвічі - на 101,6%.
У зв'язку з чутками про підвищення ціни на цукор влітку поточного року спостерігався ажіотажний попит на цей продукт. Влада обіцяла, що цукор не дорожчатиме до початку переробки нового врожаю цукрових буряків, масове збирання яких почалося у вересні.
Нагадаємо, що в Білорусі з 20 жовтня встановлений єдиний курс білоруського рубля, який на сьогодні становить 8660 рублів за 1 долар.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас