Рубіні: Вірогідність нової рецесії в США, Великобританії і єврозоні - 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рубіні: Вірогідність нової рецесії в США, Великобританії і єврозоні - 50%

Казна та Політика
551
Вірогідність нової рецесії в США, Великобританії і єврозоні в наступні 12 місяців становить 50%, вважає відомий економіст, глава Roubini Global Economics LLC Нуріель Рубіні. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".
Європейський фінансовий механізм недостатній для того, щоб покласти край борговій кризі в регіоні, яка вже зачепила деякі з французьких і бельгійських банків, заявив Рубіні.
"На жаль, я вважаю, що є, як мінімум, 50-відсоткова вірогідність того, що в США, єврозоні, Великобританії та в більшості розвинених країн у наступні 12 місяців може початися нова рецесія, спад, а не прискорення темпів зростання", - цитує його слова агентство Bloomberg.
Під час саміту ЄС, що пройшов в неділю, лідери європейських держав досягли прогресу в розробці великого антикризового плану, але для його опрацювання ще потрібен час, і всі деталі вони планують оголосити за підсумками наступного саміту, який відбудеться в середу.
За словами Рубіні, темпи сповільнення економічного зростання в emerging markets поки помірні, оскільки економіки цих країн є сильними і гнучкими.
Країни з економікою, що розвивається, нарощують заходи для стимулювання зростання і захисту від поглиблення європейської кризи і слабкої американської економіки. Так, Філіппіни оголосили про реалізацію програми стимулювання економіки в обсязі 72 млрд песо (1,7 млрд доларів), Індонезія в жовтні знизила базову відсоткову ставку вперше більш ніж за два роки, бразильський Центробанк також зменшив ставку минулого тижня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас