Янукович доручив допомогти Туреччині впоратися з землетрусом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович доручив допомогти Туреччині впоратися з землетрусом

Казна та Політика
449
Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів надати всю можливу допомогу, якої потребує Туреччина для ліквідації наслідків руйнівного землетрусу. Про це повідомляє прес-служба президента.
У Туреччині стався повторний землетрус магнітудою 4,3. Про це повідомила Геологічна служба США. Епіцентр підземних поштовхів знаходився в 27 кілометрах від міста Ван. Осередок землетрусу залягав на глибині всього 5 кілометрів.
Як повідомляє ІТАР-ТАСС, з моменту першого удару стихії зафіксовано 213 підземних поштовхів.
У регіоні стихійного лиха порушено подачу електрики, перервано телефонний зв'язок. На тиждень закриті школи і низка державних установ. У багатьох місцях, особливо в горах, дороги завалені камінням та зсувами. За даними місцевого агентства ДХА, зусиллями рятувальників з-під уламків будинків тільки за 2 години сьогодні вранці вдалося витягти 24 людини, які дивом залишилися живими.
На аеродроми Вана і міста Діярбакір терміново доставляються сотні контейнерів з медикаментами, ковдрами, наметами і продовольством. Всю минулу холодну ніч десятки тисяч турок, наляканих розгулом стихії, провели під відкритим небом. Люди гріються біля вогнищ, на них готують гарячу їжу.
Раніше повідомлялося, що від землетрусу в Туреччині постраждали більше тисячі людей, понад 200 загинули. Число загиблих може зрости, оскільки багато хто все ще числиться зниклими безвісті. У той же час влада підкреслила, що пошуки поранених і загиблих не припинялися ні на хвилину і з настанням темряви.
Нагадаємо, перший землетрус в провінції Ван стався в неділю близько 13:50. Його магнітуда в епіцентрі склала 7,2. За ним була серія афтершоків, найпотужніший з яких магнітудою 6,0 стався пізно увечері того ж дня. Крім того, струси ґрунту зареєстровані на півночі Іраку в регіоні Духок і на заході Ірану.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас