Прем'єр-міністр Греції: Ми спостерігаємо кризу зони євро, а не Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр-міністр Греції: Ми спостерігаємо кризу зони євро, а не Греції

Казна та Політика
406
Криза суверенної заборгованості - це криза не Греції, а криза зони євро.
Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу після прибуття на саміт ЄС. "Всім зрозуміло, що це не грецька криза. Йдеться про європейську кризу. Для нас, європейців, настав час прийняти дієві та ефективні заходи", - сказав він.
Торкаючись ситуації в своїй країні, Георгіос Папандреу відзначив, що Греція "довела, що вживе всіх необхідних заходів, щоб зробити свою економіку більш життєздатною і справедливою. Ми - горда нація і ми вимагаємо поваги до того, що ми робимо", - цитує слова прем'єр-міністра ИТАР-ТАСС.
Незважаючи на всі нові програми посилення бюджетної дисципліни, Греція залишається на межі фінансового колапсу. За оцінками експертів Єврокомісії, до кінця поточного року її державний борг досягне 168% ВВП. Протягом самітів зони євро, що відбудуться 23 і 26 жовтня, європейські лідери будуть, зокрема, обговорювати запуск другої програми допомоги для цієї країни, обсяг якої має скласти 160 мільярдів євро.
З них 109 млрд повинні надати уряди зони євро і МВФ, а інші кошти будуть зібрані за рахунок реструктуризації існуючої заборгованості Греції комерційним банкам.
Нагадаємо, в червні парламент Греції проголосував за довіру кабінету прем'єр-міністра Йоргоса Папандреу, який провів масштабні перестановки. Як повідомлялося, Греція реалізує жорсткі бюджетні скорочення в обмін на кредитну підтримку ЄС і МВФ.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас