Глава Європарламенту закликав змінити законодавство ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Європарламенту закликав змінити законодавство ЄС

Казна та Політика
316
Необхідна краща організація Європейського союзу, якої можна досягти шляхом змін в договорі про Європейський союз, заявив у неділю голова Європарламенту Єжи Бузек.
На думку голови Європарламенту, це поліпшить механізм прийняття економічних рішень в ЄС.
"Ясно, що зараз немає позитивної атмосфери, яка дозволила б проведення референдуму в державах-членах ЄС на цю тему. Але це означає, що про це треба міркувати, дискутувати і прислухатися до того, що говорять наші громадяни", - сказав Бузек на прес-конференції в Брюсселі після зустрічі з главами держав і урядів країн Євросоюзу на саміті ЄС.
Він вважає, що також треба пояснювати громадянам, "чому сьогодні важливо бути більш згуртованими, ніж учора", щоб прийти до економічного союзу.
"Валютного союзу недостатньо. Колись це все називалося економічним і валютним союзом. Це був початок нашої співпраці в 90-х роках. А потім поступово забули про економічну складову, відкинули її. Ми присвятили всю нашу енергію валютному союзу", - підкреслив голова Європарламенту.
Є.Бузек пояснив, що зміни в законодавстві ЄС, які, він упевнений, одного разу відбудуться, повинні обмежитися тематикою, найбільш дієвою і корисною для європейського економічного уряду та економічного союзу.
"Для уряду, що працює на рівні Європейського союзу в інтересах цього союзу", - сказав Є.Бузек, зазначивши, що Європарламент прихильний ідеї підтримки таким чином єдності 27 держав. Він підкреслив, що неприпустимо відокремлювати 17 держав єврозони від інших.
На його думку, нова виконавча структура Євросоюзу повинна перебувати під контролем Європарламенту.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас