У Львові скасували квартплату, у мера кажуть: місту загрожує хаос — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Львові скасували квартплату, у мера кажуть: місту загрожує хаос

Казна та Політика
1689
Скасування рішення про тарифи на квартплату ставить під загрозу безпеку і життєдіяльність Львова, заявив перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.
"Рішення міськради про скасування рішення виконкому про формування тарифів на утримання будинків ставить під загрозу безпеку і життєдіяльність міста. Це рішення суперечить законам і здоровому глузду. Я сподіваюся, що найближчими днями компетентні органи дадуть йому свою оцінку", - сказав він сьогодні на засіданні міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Як повідомив в.о. директора департаменту інженерного господарства Львівської міськради Володимир Олійник, оскільки рішення вже набрало чинності, то під загрозою опинилася оплата ЖЕКами робіт з прибирання вулиць, з вивозу сміття, за користування ліфтами, а також оплата робіт деяких аварійних служб. Крім того, ЖЕКи не можуть оплатити електрику, яка подається в житлових будинках і для освітлення вулиць.
Синютка доручив Олійнику провести переговори з енергетиками, щоб не допустити відключення електрики на сходових клітинах будинків, в ліфтах і біля будинків. Крім того, СЕС доручено контролювати ситуацію, щоб не допустити виникнення місць стихійного скупчення сміття.
Комісія вирішила звернутися до прокуратури з проханням дати юридичну оцінку рішенню міськради, а також перевести відповідні комунальні служби в режим підвищеної готовності.
"Якщо прокуратура визнає, що рішення суперечить закону, то воно буде опротестовано, можливо, з одночасною подачею до суду", - сказала начальник юридичного управління міськради Гелена Пайонкевич.
Вчора, 20 жовтня, депутати Львівської міськради подолали вето міського голови, який зупинив рішення міськради про скасування рішення Львівського міськвиконкому у 561 "Про затвердження порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і прибудинкових територій". За подолання вето проголосували 63 депутати.
Виконавчі органи міськради стверджують, що скасування цього рішення виконкому призвело до того, що в місті встановився нульовий тариф на квартплату, оскільки міськрада не має права відновити дію попереднього тарифу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас