Ар'єв: США готують українським чиновникам два види санкцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ар'єв: США готують українським чиновникам два види санкцій

Казна та Політика
950
Потенційні санкції Вашингтона стосовно представників української влади, про характер яких йдуть цілком серйозні розмови, можна класифікувати. Про це у своїй статті для видання "Дзеркало тижня. Україна" пише народний депутат Володимир Ар'єв.
За його словами, одні санкції передбачають відмову від надання фінансової допомоги державним структурам. Саме державним - громадські організації швидше можуть розраховувати на підтримку своїх програм.
"Тобто мова йде про переорієнтацію, що в черговий раз показує розуміння різниці між українським суспільством і владою", - додав політик.
Інший вид обговорюваних санкцій - болісний для певних особистостей. Як зазначає видання, список цих особистостей (з обґрунтуванням їх включення до нього) опозиція передала американській стороні вже на цьому тижні. У списку - представники вищого керівництва - як країни, так і генпрокуратури, міністри, слідчі липових справ проти Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших, прокурори, судді, чиновники, які складали фальшиві документи і "експертні" висновки, а також безмірно суворі співробітники пенітенціарної системи. Всього - близько 70 прізвищ.
"Природно, ще рано говорити про те, що до "чорного списку" потраплять усі. Але в багатьох - шанси є, і чималі, - пише автор. - Більше того, цей список може перейняти Європа, тому для тих фігурантів, які "в Америку не збираються", болючим ударом може стати заборона на морські ванни Лазурного берега, паризькі ресторани і лондонські бутіки. Але і це теж не все. Зовсім обрані можуть стати об'єктами спеціальних розслідувань".
Ар'єв наголошує, що дуже неприємною для Віктора Януковича може бути і підвищена увага Вашингтона до парламентських виборів в Україні, що вже помітно за рік до них. "Увага не тільки до майбутнього закону про ці вибори, в чесності якого американці дуже сумніваються. Сумніви і в тому, що самі вибори будуть проведені чесно. Саме восени 2012-го увага до українських подій буде максимальною, про що говорилося прямим текстом", - пише депутат.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас