Обама офіційно заявив, що бойові підрозділи армії США будуть виведені з Іраку до кінця 2011 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама офіційно заявив, що бойові підрозділи армії США будуть виведені з Іраку до кінця 2011 р.

Казна та Політика
97
Президент США Барак Обама офіційно заявив, що всі бойові підрозділи армії США будуть виведені з Іраку до кінця 2011 р., передає Associated Press. "Після майже дев'яти років війна Америки в Іраку буде завершена", - заявив глава Білого дому.
Відзначимо, що неофіційна інформація про виведення військ США з Іраку до кінця цього року з'явилася ще 16 жовтня 2011 р.
Угоди про виведення американських військ до кінця 2011 р. було досягнуто між Вашингтоном і Багдадом ще за часів президентства Джорджа Буша-молодшого. Однак Обама неодноразово намагався досягти домовленості про можливу присутність бойових підрозділів американської армії і після 2011 р. Незадовго до оголошення про виведення військ Обама провів відеоконференцію з прем'єр-міністром Іраку Нурі Аль-Малікі з цього питання, але сторони не змогли прийти до угоди.
Війна США в Іраку почалася в березні 2003 р., підрозділи збройних сил Америки і Великобританії вторглися в цю країну Перської затоки з метою повалення режиму Саддама Хуссейна. Це завдання їм вдалося виконати швидко: 9 квітня 2003 р. війська коаліції взяли Багдад. При цьому за два місяці війни Лондон і Вашингтон втратили трохи більше 170 солдатів. Проте потім війна перейшла в партизанську і втрати американської армії помітно зросли, причому стан справ не покращився після полону і страти Хусейна в 2006 р.
До кінця серпня 2010 р. основний контингент американських військ був виведений з Іраку. У країні залишилося близько 50 тис. військовослужбовців з США, для навчання і підтримки місцевих сил охорони правопорядку.
За весь час війни армія США втратила 4 тис. 481 людину.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас