Меркель: Борги Греції будуть більшими, ніж очікувалося раніше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: Борги Греції будуть більшими, ніж очікувалося раніше

Казна та Політика
485
Канцлер Німеччини Ангела Меркель переконана, що борги Греції будуть більшими, ніж очікувалося, і вважає, що з рішенням Євросоюзу щодо Європейського фонду фінансової стабільності (ЄФФС) необхідно почекати до найближчої середи. Про це в п'ятницю вона повідомила колегам по фракції Християнсько-демократичного союзу (ХДС) в парламенті.
"Наближається момент, коли навіть скорочення 21% боргів (Греції) не буде достатнім", - сказала вона, її з посиланням на учасників закритого для журналістів засідання цитує агентство Dpa.
В липні міжнародні кредитори погодилися списати Греції 21% боргів. Напередодні стало відомо, що кредитори у складі представників Єврокомісії, Європейського центробанку і Міжнародного валютного фонду будуть рекомендувати виплатити країні чергові 8 млрд євро допомоги. Місія буде рекомендувати міжнародним кредиторам виділити країні черговий транш Греції "якомога швидше" у зв'язку зі "стрімким погіршенням" динаміки держборгу країни.
Кредитори затримували транш допомоги в 8 млрд з вересня, вимагаючи від Греції додаткових скорочень, щоб укластися в узгоджені цільові показники дефіциту бюджету. Греція переглянула дефіцит 2011 року до 8,5% ВВП з 7,6% ВВП, пославшись на глибший, ніж очікувалося, економічний спад. Передбачалося, що питання про подальшу кредитну підтримку Греції лідери ЄС повинні вирішити 23 жовтня на зустрічі в Брюсселі.
Як повідомили учасники зустрічі в бундестазі, канцлер виступила також за те, щоб відкласти рішення щодо ЄФФС до найближчої середи, заявивши, що "докладність важливіша від швидкості". За словами Меркель, необхідна затримка пов'язана з технічними питаннями і меншою мірою з розбіжностями Німеччини та ФРН.
Президент Франції Ніколя Саркозі виступає за те, щоб фонд фінансувався в тому числі за рахунок емісійних банків, представники Німеччини з цим не згодні. Також Саркозі виступає за видачу фонду банківської ліцензії. Як повідомляють ЗМІ, Меркель і Саркозі будуть обговорювати ці питання на двосторонній зустрічі в суботу в Брюсселі.
ЄФФС як інструмент підтримки країн єврозони, що перебувають у тяжкій фінансовій ситуації, був створений на тлі проблем Греції в 2010 році. Він вперше був задіяний для допомоги Ірландії, потім - Португалії. Передбачається, що він буде брати участь і в другому пакеті порятунку Греції.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас