S&P готове знизити вищий рейтинг Франції у випадку рецесії в єврозоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P готове знизити вищий рейтинг Франції у випадку рецесії в єврозоні

Казна та Політика
164
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's може знизити рейтинги п'яти європейських країн, зокрема Франції з найвищим рейтингом на рівні "ААА", в разі сценарію, при якому економіка єврозони скотиться в рецесію, передає агентство Reuters з посиланням на Standard&Poor's .
Дослідження рейтингового агентства оцінює можливості ЄС і МВФ підтримати економіку єврозони при двох можливих сценаріях - другої хвилі рецесії і рецесії при високих відсоткових ставках. "Суверенні рейтинги Франції, Іспанії, Ірландії, Італії та Португалії можуть бути знижені на одну-дві сходинки при обох сценаріях, - йдеться в доповіді. - Рейтинг Франції може бути знижений до рівня "AA+" з "AAA" у зв'язку з погіршенням бюджетної позиції навіть у разі помірного стресу".
При цьому агентство зазначає, що такий розвиток подій не є базовим очікуванням Standard&Poor's. "Це імітація можливих результатів у разі, якщо такі гіпотетичні події відбудуться", - відзначили представники S&P.
На початку тижня інше міжнародне рейтингове агентство - Moody's Investors Service - повідомило, що в найближчі три місяці не відкидає погіршення "стабільного" прогнозу за найвищим рейтингом Франції на тлі погіршення боргових показників та ймовірності нових непередбачених зобов'язань.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас