МЗС Британії: Суспільні втрати від кіберзлочинів набагато серйозніші за фінансові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС Британії: Суспільні втрати від кіберзлочинів набагато серйозніші за фінансові

Казна та Політика
278
Кіберзлочини стали реальністю, світовим урядам, діловим колам і громадянському суспільству пора спільно виробити заходи боротьби з ними, пише глава МЗС Великобританії Вільям Хейг в статті, яку публікує газета "Комерсант" у п'ятницю.
"Ми разом повинні вирішити, як, використовуючи переваги інтернету для економіки і суспільства, захиститися від злочинності і запобігти загрозам кібербезпеки, не пригнічуючи при цьому майбутні інноваційні процеси", - переконаний Хейг, який є організатором першої міжнародної конференції з кіберпростору, яка відбудеться в Лондоні 1-2 листопада.
За його словами, фінансова вартість кіберзлочинів дуже значна і складає близько $1 трлн на рік у всьому світі, проте суспільні втрати набагато серйозніші.
Терористи використовують інтернет для планування терактів і наповнення форумів шкідливою ​​ідеологією для вербування майбутніх поколінь, зазначає автор статті.
Репресивні уряди використовують передові технології з метою порушення прав своїх громадян, обмеження конфіденційності інформації та свободи слова, блокуючи інформацію, доступ до якої багато хто з нас вважає само собою зрозумілим, підкреслює глава МЗС Сполученого Королівства.
На думку Хейга, інтернет також відкриває нові можливості для будь-якої держави зробити "ворожу атаку" на іншу державу за допомогою пошкодження інфраструктури або крадіжки секретної інформації, що сприяє виникненню страху кібервійни.
Злочинці використовують можливості інтернету з метою крадіжки посвідчень особи та ідей, обману урядів та комерційних підприємств, а також використання найбільш незахищених верств суспільства.
Загрози є реальними. Щомісяця приблизно 20 тис. шкідливих електронних повідомлень, за даними міністра, відправляються на інтернет-портали британського уряду, 1 тис. з яких навмисно націлені на кібератаку сайтів.
Майже 2 млрд людей на планеті користуються інтернетом. Тим не менше, різниця в цифрах, за словами глави британського зовнішньополітичного відомства, залишається значною: в Ісландії 95% населення мають доступ в інтернет в порівнянні з 0,1% населення в Ліберії. У 2/3 населення у світі все ще немає доступу в інтернет.
Світ зацікавлений в розширенні інформаційного простору, який не тільки відкриває нові ринки, а й сприяє розвитку конкуренції та ефективності, констатує Хейг.
"Неконтрольований інтернет являє собою одну з найбільших проблем нашого часу. У нас є можливість забезпечити яскраве та інноваційне майбутнє, але ми також стикаємося з ризиком того, що інтернет може бути використаний як сила, що заподіює шкоду", - резюмує міністр закордонних справ Великобританії.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас