Влада Японії спрямує 2 трлн ієн на підтримку бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Японії спрямує 2 трлн ієн на підтримку бізнесу

Казна та Політика
167
Уряд Японії направить 2 трлн ієн (26 млрд доларів) на підтримку бізнесу, що зазнає труднощів у зв'язку з надмірним зміцненням національної валюти. Кошти будуть виділені у вигляді субсидій, які заохочують компанії зберігати робочі місця в Японії і не переносити виробництво в інші країни, передає Reuters.
Як йдеться в матеріалах японського уряду, плановані субсидії додадуть 0,5 відсоткового пункту до зростання ВВП у реальному вираженні.
Зокрема, уряд має намір витратити 500 млрд ієн на дотації компаніям, що створює в Японії виробничі або дослідні об'єкти, 200 млрд - на підтримку енергозберігаючих технологій і ще 200 млрд - на сприяння безробітним у пошуку роботи.
У серпні японська єна подорожчала до історичного максимуму в 75,95 ієни за долар США. Сьогодні японська валюта торгується на рівні 76,9.
Влада Японії стримує зміцнення ієни, що скорочує доходи місцевих експортерів, шляхом попереджень про можливі валютні інтервенції. При цьому останнім часом уряд обрав більш гнучкий підхід до управління валютними ризиками в економіці: влада, зокрема, рекомендує бізнесу використовувати позитивні сторони сильної ієни і не втрачати можливості для зарубіжних інвестицій, які обходяться компаніям дешевше за зростання курсу національної валюти.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас