Нардепи просять Кабмін урізати їм пільги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардепи просять Кабмін урізати їм пільги

Казна та Політика
527
Верховна рада доручила Кабінету міністрів розробити законопроект про обмеження депутатських пільг.
За прийняття постанови № 9000-П "Про висновки і пропозиції до проекту закону про держбюджет на 2012 рік" проголосувало 248 депутатів при мінімально необхідних 226.
Дана норма міститься в переліку доручень парламенту Кабіну, спрямованих на реалізацію бюджетної політики на 2012 рік.
Щоб оптимізувати витрати на державне управління, Рада доручила уряду проаналізувати правове регулювання пільг депутатам Ради і подати пропозиції про зміни в закон "Про статус народного депутата".
При цьому законопроект має передбачати впровадження норми про забезпечення депутатів виключно службовим житлом і скасування положень про надання депутату житла для постійного проживання або грошової компенсації замість цього.
Також пропозиції Кабміну повинні передбачати скасування безкоштовного забезпечення парламентаріїв путівками в санаторії та курорти, скасування виплати матеріальної допомоги колишньому депутату, обмеження безкоштовного проїзду народних обранців.
Як повідомлялося, в травні 2009 року Кабін Юлії Тимошенко вносив у Раду законопроект, що скорочує перелік депутатських пільг. Зокрема пропонувалося позбавити парламентаріїв права на загальнообов'язкове державне страхування за рахунок державного бюджету, права на отримання безкоштовних путівок на санаторно-курортне лікування (при збереженні безкоштовного медобслуговування), скоротити термін на виплату колишнім депутатам фінансової допомоги у випадку, якщо вони не зможуть працевлаштуватися (з 1 року до 1 місяця), позбавити права на забезпечення путівками для лікування. Однак Рада не взялась розглядати законопроект.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас