МВФ підтвердив, що Греція може отримати черговий транш кредиту на початку листопада 2011 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ підтвердив, що Греція може отримати черговий транш кредиту на початку листопада 2011 р.

Казна та Політика
130
Представник Міжнародного валютного фонду підтвердив, що Греція може отримати черговий транш кредиту на початку листопада 2011 р. він зазначив, що МВФ працює в тісній взаємодії з інспекторами Євросоюзу і Європейського центрального банку і що, в цілому, розбіжності в думках між партнерами в складі "трійки" міжнародних кредиторів Греції немає, передає Reuters.
Раніше сьогодні трійка кредиторів Греції (МВФ, Євросоюз і ЄЦБ) за підсумками своєї нещодавньої роботи в республіці рекомендувала виділити Афінам черговий транш кредиту в розмірі 8 млрд дол. в найкоротші терміни. "Спільна комісія, до складу якої входять представники ЄС, ЄЦБ і МВФ, рекомендує виділити Греції шостий транш в найкоротші терміни: як тільки раніше узгоджені заходи з фінансової консолідації, приватизації та реформи трудового ринку республіки приймуть форму закону", - йдеться в проекті звіту міжнародних інспекторів.
3 жовтня 2011 р. міністри фінансів зони євро перенесли виділення Афінам чергового траншу фінансової допомоги на середину листопада ц.р., щоб закінчити перевірку виконання країною її зобов'язань, взятих в обмін на отримання рятівних кредитів.
У 2009 р. Греція опинилася перед лицем найбільшої фінансової кризи через надзвичайно високі борги Афін перед урядами інших країн. У травні 2010 р. МВФ і Євросоюз виділили грецькій владі кредитну лінію в розмірі 110 млрд євро. У липні 2011 р. на екстреному саміті єврозони було прийнято рішення про надання Греції другого пакета фінансової допомоги понад чинну програму. Лідери єврозони домовилися, що Євросоюз і МВФ нададуть Афінам додаткове фінансування в розмірі 109 млрд євро. Натомість керівництво Греції зобов'язалося здійснити низку заходів, спрямованих на різке скорочення бюджетних витрат: зменшити зарплати, підвищити пенсійний вік, скоротити робочі місця, а також провести широку програму приватизації. Ці заходи дуже непопулярні в грецькому суспільстві. З 2009 р. в країні не припиняються масові страйки та інші акції протесту проти скорочення бюджетних витрат.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас