ЄС хоче заборонити рейтинговим агентствам ставити країнам погані оцінки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС хоче заборонити рейтинговим агентствам ставити країнам погані оцінки

Казна та Політика
222
Європейський союз може заборонити міжнародним рейтинговим агентствам публікувати оцінки кредитоспроможності країн об'єднання, що одержують фінансову допомогу від союзу або за посередництвом міжнародних фінансових структур. Про це повідомляє агентство Bloomberg.
"Ми активно обговорюємо можливість введення тимчасової або постійної заборони на рейтинги, якщо країни докладають усіх зусиль, необхідних для реалізації програм надання фіндопомоги", - заявив верховний представник ЄС з єдиного ринку Мішель Барньє.
ЄС може також зобов'язати компанії розкривати внутрішні процедури оцінки кредитоспроможності суверенних емітентів.
Рейтингові агентства останнім часом все частіше піддаються критиці, оскільки їх вважають частково відповідальними за світову фінансову кризу, а також посилення боргової кризи в Європі.
Зокрема, раніше ЄК заявила, що пониження агентством Moody's рейтингу Португалії в липні відразу на 4 ступені стало "додатковим фактором невизначеності" для країни, якавідчайдушно намагається привести стан бюджетної сфери та обсягів держборгу у відповідність з вимогою ЄС та Міжнародного валютного фонду, які раніше надали їй антикризовий кредит.
Крім того, раніше Барньє заявляв, що його листопадова ініціатива включатиме пропозиції щодо підвищення рівня конкуренції на ринку рейтингових послуг, але це, швидше за все, буде зроблено не за рахунок створення одного великого європейського агентства, а за рахунок підвищення взаємодії існуючих невеликих гравців на цьому ринку.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас