Експерт: Інфляція в Білорусії - це ганьба для уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Інфляція в Білорусії - це ганьба для уряду

Казна та Політика
295
Зростання цін не повинно викликати автоматичне збільшення зарплат, і навпаки. Про це 20 жовтня заявив віце-прем'єр Білорусії Сергій Румас.
Білоруський чиновник поінформував, що надалі держпідтримка не буде надаватися в тих обсягах і на тих принципах, які були раніше. Він заявив: "Ми сьогодні добре бачимо, що перебрали міру з наданням держпідтримки. У нас більшість сиділа на держпідтримці, тому далі уряд не буде за кожним ходити з ложкою".
Румас поінформував, що в проекті соціально-економічного розвитку Білорусії на 2012 рік, а також на найближчі три роки передбачено низку пільг для розвитку бізнесу. У коментарі з приводу доцільності такого кроку він зазначив: "Ми починаємо жити в нових реаліях - у складі трьох країн будуємо Єдиний економічний простір (ЄЕП). Ми відстаємо в цьому процесі, Росія, навіть Казахстан, сьогодні створили набагато кращі умови для бізнесу".
Віце-прем'єр зазначив, що не можна допустити виникнення спіралі "інфляція - девальвація", коли після підвищення цін зростають заробітні плати. На його думку, необхідно дати впевненість всім учасникам ринку і не допустити ситуації, коли "люди на підвищені зарплати купували товари, валюту, а потім знову підвищаться ціни, і знову треба підвищувати заробітну плату".
В коментарі про вихід на єдиний курс білоруського рубля Румас зазначив, що даний крок дався дуже тяжко - було багато противників навіть в уряді і в Національному банку. "Але ми зробили це, і, повірте, курс буде зміцнюватися", - заявив політик.
На думку віце-прем'єра, інфляція в Білорусії - "це ганьба для уряду, тому ми повністю усвідомлюємо відповідальність за ситуацію, яка є, і бачимо причини, які призвели до неї". Він також зазначив, що уряд докладає всіх зусиль, щоб виправити ситуацію, що склалася.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас