Колесников: Вартість будівництва 1 км метро в Україні за аналогом в Дубаї буде вдвічі меншою - до 50 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колесников: Вартість будівництва 1 км метро в Україні за аналогом в Дубаї буде вдвічі меншою - до 50 млн дол.

Казна та Політика
842
Після Євро-2012 буде розпочато роботу з будівництва наземного метро в Україні на основі кращого досвіду світу. Вартість будівництва кілометра метро в Україні за аналогом в м. Дубай буде коштувати вдвічі дешевше нинішнього - приблизно в 50 млн дол. Про це заявив віце-прем'єр, міністр інфраструктури України Борис Колесников, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.
"Сьогоднішній візит носить ознайомчий характер, - про терміни ми будемо спілкуватися з виробниками обладнання, рухомого складу, а також шукати можливості довгострокових кредитних ресурсів - на десять і більше років. Крім того, необхідно виконати ТЕО і провести необхідні тендери, зокрема, на оновлення рухомого складу", - сказав Колесников. Він зазначив, що вже неодноразово бував у Дубаї і їздив там в метро. "Я задоволений якістю, яку тут пропонують. Задоволені повинні бути в першу чергу пасажири, які щодня ним користуються", - підкреслив Борис Колесников.
Віце-прем'єр-міністр України зазначив, що за різними оцінками ця робота може зайняти від одного року до десяти. "Підготовка до Євро показала, що Україна здатна швидко і якісно виконувати будь-які роботи", - сказав він, додавши, що приблизно за рік має бути прийняте рішення, де і яким чином буде будуватися наземне метро в Україні.
За словами Бориса Колесникова, "всі українські міста вже давно чекають таке транспортне сполучення, як в Дубаї". "Ми вивчимо можливості і потреби українських міст у наземному метро: воно буде будуватися там, де не потрібно лізти під землю і вирішувати додаткові проблеми", - сказав він, зазначивши, що краще побудувати менше, проте відповідно до світових критеріїв якості, ніж "класти асфальт на чорнозем".
Зазначимо, семінар, де українські чиновники отримували досвід з проектування, будівництва і управління та розвитку метрополітену відбувся сьогодні, 20 жовтня 2011 року, в м. Дубай.
У рамках візиту в Дубай українська делегація провела переговори з шейхом Ахмедом бін Саїдом Аль Мактумом, членом правлячої родини Дубая, президентом авіаційної служби Дубая, директором Дубайського аеропорту та авіаліній "Емірейтс".
В Адміністрації доріг і транспорту м. Дубай відбулася зустріч з головою ради правління і виконавчим директором Адміністрації доріг та транспорту Матарам Аль Тайером та керівниками підрозділів, які займалися проектуванням і реалізацією проекту будівництва метрополітену в м. Дубай.
Сторони обговорювали процес будівництва метро, технології, вартість проекту, зокрема, експлуатаційні витрати. "Наприклад, щодо енергетики метро в Дубаї як мінімум вдвічі дешевше. Мінус - вартість будівництва метро, перевага - низькі експлуатаційні витрати", - повідомив Борис Колесников. За його словами, крім будівництва наземного метро в Україні потрібно також оновити рухомий склад. "Його потрібно замінювати на більш комфортабельний для пасажирів", - сказав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас