Томенко: У Держбюджеті не врахували 99,9% пропозицій депутатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко: У Держбюджеті не врахували 99,9% пропозицій депутатів

Казна та Політика
226
Сьогодні, 20 жовтня, під час обговорення урядового проекту бюджету у Верховній Раді, опозиція заявила, що думку депутатів не буде враховано в проекті Держбюджету на 2012 рік.
Так, віце-спікер Микола Томенко заявив, що це "бюджет без парламенту".
"Я з 2002 року в парламенті і вперше бачу документ, де відхилено 99,9% пропозицій депутатів. При цьому всі вони - з Партії регіонів, Блоку Литвина, комуністів", - сказав він.
"Тепер немає парламенту і народних депутатів. Це проект уряду, який не змінився на жодну сторінку! У мене виникає питання: навіщо ми тоді його вносимо в парламент? Нехай дві людини в Мінфіні його розробляють і несуть відповідальність перед народом! Навіщо ви несете відповідальність, ви ж непричетні до цього бюджету?", - звернувся Томенко до депутатів.
При цьому, за його словами, у другому читанні депутати взагалі не будуть мати можливості внести зміни в документ, повідомляє Українська правда.
"Тільки в комітеті, під пильним наглядом уряду, як ви записали в Бюджетному кодексі...", - сказав він.
Крім того, Томенко заявив, що "це бюджет без регіонів".
"Тому що те, що ви заклали областям і містам, не дає можливості навіть виплатити зарплату працівникам освіти та охорони здоров'я. У бюджеті закладені такі цифри, що вижити неможливо", - зазначив він.
Віце-спікер навів приклад, що в бюджеті закладена субвенція регіонам в 692 мільйони гривень, при цьому на Донецьку область з цієї суми виділено майже 160 мільйонів, на Луганську - майже 50 мільйонів, а на "рядові" регіони - по кілька мільйонів.
"Зокрема, на Чернігівську, Черкаську, Херсонську область - по 13 мільйонів, на Полтавську - 11 мільйонів, і з них 10 - славному місту Комсомольську. Ну, воно бідує, а Полтавщина нехай з одним мільйоном буде. Про Західну Україну взагалі нічого говорити", - сказав Томенко.
"Там що, не люди живуть? У Чернігівській, Житомирській, Вінницькій областях? Їм що, не треба школи ремонтувати, освіту розвивати? Який принцип ставлення до регіонів в цьому бюджеті?", - обурився він.
Також Томенко заявив, що парламент стає заручником непрофесійних дій уряду, оскільки "люди йдуть під паркан не уряду, а парламенту".
"Ми сьогодні розглядаємо бюджет розкішного життя для влади і бюджет виживання для громадян і місцевих рад", - сказав депутат.
У свою чергу інший БЮТівець Сергій Соболєв заявив, що проект бюджету підготовлений непрофесійно, зокрема, без прогнозів грошової політики Нацбанку.
"Курс національної валюти - 8,1. Ви ще прив'яжіть до рубля в розрахунках за газ, і ми побачимо, який буде курс!", - зазначив він.
Лідер фракції БЮТ назвав проект бюджету "позорищем" і заявив, що вони за нього не голосуватимуть.
Раніше прем'єр РФ Володимир Путін і прем'єр України Микола Азаров під час двосторонньої зустрічі у вівторок, 18 жовтня, в Петербурзі домовилися опрацювати можливість здійснення взаєморозрахунків у рублях при проведенні торговельних операцій.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас