Кредитори: Ірландія виконує економічний план і має право розраховувати на новий транш фіндопомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитори: Ірландія виконує економічний план і має право розраховувати на новий транш фіндопомоги

Казна та Політика
143
Ірландія виконує план відновлення економіки, схвалений її кредиторами, що дає можливість надати країні черговий транш фінансової підтримки у розмірі 3,8 млрд євро від Міжнародного валютного фонду (МВФ) і 4,2 млрд від Євросоюзу. Про це свідчить повідомлення місії "Трійки" - представників МВФ, Єврокомісії та Європейського центробанку, які проводили чергову регулярну оцінку стану економіки країни.
"Програма, як і раніше, стійко втілюється в життя. Влада завершила ключову первинну фазу реформування фінансового сектора (через який більшою мірою і постраждала Ірландія. - Прим. ред.). Очікується, що ліміт щодо дефіциту бюджету в 10, 5% ВВП на 2011 рік не буде перевершений, країна продовжує проводити важливі структурні реформи", - йдеться в повідомленні.
Ірландія звернулася по зовнішню допомогу до МВФ і ЄС у листопаді минулого року, програма на суму близько 67 млрд євро була схвалена до кінця року.
Без позитивного висновку "Трійки" неможливе надання кредиту. Практика показує, що позитивний звіт тягне за собою розподіл коштів.
Наявність звіту "Трійки" дає можливість Єврогрупи (ради міністрів фінансів єврозони) і Екофіну (раді міністрів фінансів та економіки ЄС), а також МВФ прийняти рішення про надання чергового траншу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас