Азаров: Вільна торгівля з СНД завжди була головним пріоритетом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Вільна торгівля з СНД завжди була головним пріоритетом

Казна та Політика
298
Прем'єр-міністр України Микола Азаров упевнений, що підписання Україною угоди про зону вільної торгівлі в рамках СНД відкриває можливості, яких в України не було за 20 років незалежності.
Про це Азаров заявив сьогодні, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.
"Таких перспектив економічного зростання, які відкриваються після підписання цієї угоди, у нас не було ні разу за всі 20 років незалежності", - сказав прем'єр.
Як повідомляє УНІАН, він також зазначив, що український уряд завжди ставив угоду про ЗВТ в рамках СНД в перший ряд зовнішньоекономічних пріоритетів України.
Прем'єр зауважив, що на країни СНД припадає третина експорту України. "Це традиційні та давні зв'язки і величезний потенційний ринок для українських товарів. Отже, ця угода забезпечує виконання стратегічного плану президента України про прискорений економічний розвиток України, підвищення рівня життя, створення нових робочих місць", - сказав Азаров.
Він зазначив, що ця угода дозволить поліпшити торговельний баланс України і знизить ризики фінансової нестабільності "через кризу в різних кінцях світу". "Таким чином, ми вступаємо в новий, дуже важливий етап економічного розвитку. Він відкриває величезні можливості і висуває нові вимоги", - підкреслив глава уряду.
Також Азаров зазначив, що українські компанії повинні вигравати конкуренцію в умовах вільної торгівлі. "Вільна торгівля завжди і скрізь давала позитивний поштовх економіці та відчутну вигоду тим, хто хоче і може працювати", - підкреслив глава уряду.
Нагадаємо, керівники урядів країн СНД у вівторок в Санкт-Петербурзі підписали Договір про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас