Янукович пояснив, навіщо посилювати контроль над обміном валют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович пояснив, навіщо посилювати контроль над обміном валют

Валюта
6476
Президент України Віктор Янукович вважає, що введення Національним банком жорстких правил обміну валюти захищає національні інтереси України.
Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу УТ-1.
Як повідомляється, глава держави зазначив, що НБУ "трішки перегнув палку", створив незручності для громадян. "Але ми побачили, як за тиждень майже на 500 млн. менше стало обміну валюти", - сказав Янукович.
"Коли Національний банк відчув, що почали вивозити валюту з країни і у великих обсягах, використовувати різні схеми, конвертаційні центри - ви про них багато чули, були цілі бригади, які змінювали цілодобово гривні на валюту, валюту пакували і вивозили, - треба було щось робити", - заявив президент.
Водночас Янукович погодився, що є й негативні наслідки такого рішення НБУ. "Але ми зобов'язані захищати наші національні інтереси", - зазначив він.
Нагадаємо, 23 вересня набула чинності постанова НБУ № 278 від 11 серпня, згідно з якою при здійсненні купівлі-продажу валюти на суму до 50 тис. грн. необхідно надати документ, що засвідчує особу. У свою чергу, співробітник банку повинен зняти ксерокопію з паспорта.
Це рішення викликало велике невдоволення серед населення, яке вважає, що їх паспортні дані можуть бути використані в незаконних цілях.
Пізніше НБУ дозволив здійснювати валютно-обмінні операції при наданні будь-якого документа, що посвідчує особу і без його копіювання.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас