Єврокомісар де Гюхт закликав лідерів ЄС не боятися непопулярних антикризових заходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісар де Гюхт закликав лідерів ЄС не боятися непопулярних антикризових заходів

Казна та Політика
178
Єврокомісар з торгівлі Карел де Гюхт закликав лідерів країн Євросоюзу напередодні недільного саміту співтовариства в Брюсселі переконати національну громадську думку в необхідності вжиття жорстких антикризових заходів, щоб уникнути гіршого сценарію.
"Якщо європейський політичний клас не може приймати непопулярні рішення про скорочення, розмір Європейського фонду фінансової допомоги і рекапіталізацію банків, валютний союз може зникнути з реальними економічними та політичними наслідками, які не піддаються підрахунку", - наводить слова еврокоміссіра газета Le Soir.
На думку бельгійця де Гюхта, відомого прямотою висловлювань, нинішня кризова ситуація значною мірою викликана тим, що проведена на рівні ЄС політика є "занадто обмеженою, занадто запізнілою".
Очікується, що саміт ЄС розгляне додаткові заходи щодо виведення регіону з боргової кризи, зокрема питання про подальше списання грецького боргу. Крім того, у вівторок британське видання Guardian повідомило, що влада Німеччини та Франції планує збільшити обсяг Європейського фонду фінансової стабільності з 440 млрд євро до 2 трлн і рекапіталізувати ключові європейські банки.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас