Грузія не буде приєднуватися до зони вільної торгівлі СНД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія не буде приєднуватися до зони вільної торгівлі СНД

Казна та Політика
329
Грузія не планує приєднуватися ні до договору про зону вільної торгівлі СНД, ні до Євразійського союзу, заявив міністр закордонних справ республіки Грігол Вашадзе на брифінгу в середу, коментуючи підписання договору про зону вільної торгівлі СНД, яке пройшло напередодні у Петербурзі.
"Позиція МЗС Грузії чітка - всі суверенні держави мають право створювати політичну чи економічну організацію чи союз. Що стосується так званої "єдиної митної зони", або Євразійського союзу, або якоїсь іншої організації, створеної під егідою Російської Федерації, Грузія не має ніякого бажання і планів щодо приєднання до неї", - сказав Вашадзе.
При цьому він зазначив, що "Грузія активно працює разом зі своїми друзями над тим, щоб стати повноцінним членом НАТО і Євросоюзу - організацій, цінності і принципи яких цілком відповідають цілям і прагненням Грузії".
На початку жовтня прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що створювані Росією, Білоруссю і Казахстаном Митний союз і Єдиний економічний простір в перспективі стануть основою для формування Євразійського союзу.
Грузія з 19 серпня 2009 року вийшла з СНД, але при цьому залишилася учасником багатосторонніх угод, укладених в рамках Співдружності, які не передбачають обов'язкового членства в цій організації. На сьогоднішній день двосторонні угоди про вільну торгівлю у Грузії укладені з Вірменією, Азербайджаном, Молдовою, Казахстаном, Узбекистаном, Україною і Росією. На черзі - Білорусія, Таджикистан і Киргизія, з якими в даний час також йде робота зі створення відповідної правової бази у даній сфері.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас