Fitch змінило прогноз рейтингів України "B" на "стабільний" з "позитивного" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch змінило прогноз рейтингів України "B" на "стабільний" з "позитивного"

Казна та Політика
1163
Рейтингове агентство Fitch в середу погіршило прогноз довгострокових рейтингів дефолту емітента (РДЕ) України в національній та іноземній валюті, що знаходяться на рівні "B", з "позитивного" до "стабільного", йдеться в повідомленні Fitch.
Крім того, агентство підтвердило як довгострокові, так і короткострокові РДЕ на рівні "B" і країнну стелю України також на рівні "B".
"Баланс ризиків, що загрожують Україні, в даний час, після збільшення вартості залучення позикових коштів за кордоном і супутніх цьому побоювань щодо іноземного фінансування, а також на тлі прогнозованого сповільнення світового зростання, краще відображається "стабільним" прогнозом", - заявив директор аналітичної групи Fitch з суверенних рейтингів Чарльз Севіль.
"Позитивний" прогноз був присвоєний рейтингам України в липні 2011 року, та відтоді Fitch переглянуло прогнози зростання світового ВВП, а посилення неприйняття ризику інвесторами призвело до зниження курсів валют багатьох emerging markets до долара США, відзначається в прес-релізі.
У вересні золотовалютні резерви Національного банку України (НБУ) скоротилися на $3 млрд, або на 8%, - до $35 млрд, що лише трохи перевищує обсяг резервів на кінець 2010 року. Тиск на резерви України робить збільшення дефіциту поточного рахунку платіжного балансу країни, який, як очікується, досягне 4,5% ВВП в 2011 році при раніше планованих 3,5% ВВП, що передбачено домовленостями Києва і Міжнародного валютного фонду (МВФ).
Важливим чинником збільшення дефіциту в порівнянні із прогнозним рівнем є очікуваний збиток державної нафтогазової компанії "Нафтогаз України", який, ймовірно, складе 1,5% ВВП, що пов'язано в першу чергу з відсутністю коригування тарифів на постачання газу фізичним особам.
Відновлення кредитування з боку МВФ допоможе Україні виконати фінансові зобов'язання з погашення зовнішнього держборгу в 2012 році, коли в тому числі настануть терміни виплати значного обсягу раніше виданих фондом кредитів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас