Соболєв вважає невигідним для України можливий перехід на російські рублі в розрахунках за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соболєв вважає невигідним для України можливий перехід на російські рублі в розрахунках за газ

Енергетика
1309
Депутат Верховної Ради, заступник голови фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" Сергій Соболєв вважає невигідним для української економіки можливий перехід на російські рублі в розрахунках за природний газ.
Про це він сказав Українським Новинам.
За словами депутата, у разі відповідної домовленості Україна буде змушена перевести частину своїх золотовалютних резервів в російські рублі.
"Ви подивіться, що відбувається з рублем по співвідношенню з доларом і євро, не кажучи вже про швейцарський франк. Йде явне падіння рубля", - зазначив він.
Депутат вважає, що міжнародні розрахунки повинні проводитися в сильних валютах.
"Якщо буде прив'язка до слабких валют, то це буде бити по економіці держави і по добробуту кожної родини... Якщо не буде стабільним рубль - а він на сьогоднішній день девальвує по відношенню до стабільних валют, - то, я вважаю, що це буде проблемою і для нашої економіки, і для бюджету будь-якої сім'ї", - заявив він.
При цьому депутат підкреслив, що перед тим, як підписувати такі угоди, влада повинна оцінити те, як це вплине на економіку.
Як повідомляло агентство, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що уряди України і Росії доручили своїм міністерствам фінансів і центральним банкам розглянути можливість переходу на російські рублі у взаєморозрахунках з ряду товарних позицій, в першу чергу - за газ.
Це питання 24-30 жовтня буде обговорюватися на експертному рівні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас