Азаров хоче скоріше платити за газ рублями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров хоче скоріше платити за газ рублями

Енергетика
996
Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що для України є вигідним перехід на рублі в розрахунках з Росією за газ.
Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав українським журналістам на брифінгу в Санкт-Петербурзі.
"Я б хотів (перейти на розрахунки в рублях при оплаті за спожитий газ), чим швидше - тим краще. Тому що кожен місяць, завдяки відомій газовій угоді, - мільярд з валютних рахунків України знімається і перераховується до Росії", - сказав Азаров.
Він зазначив, що в питанні переходу на розрахунки в рублях є певні технічні проблеми. За словами українського прем'єра, необхідно здійснити цілий ряд процедур для того, щоб зробити такий перехід неможливо.
"Адже рублі - це теж валюта, так, на хвилиночку. Чи існує рішення? Так, рішення існує. Ми знаємо, яке це рішення", - підкреслив Азаров. Він не конкретизував, як саме може бути здійснений перехід на рублі в розрахунках за газ, проте відзначив, що це має влаштовувати як українську, так і російську сторони.
Нагадаємо, прем'єр-міністри Російської Федерації і України Володимир Путін і Микола Азаров обговорили можливість взаєморозрахунків двох країн в рублях і домовилися про проведення наступного тижня зустрічі міністрів фінансів і глав центробанків двох країн з цього питання. Про це повідомив журналістам у Санкт-Петербурзі прес-секретар російського прем'єра Дмитро Пєсков.
За словами Пєскова, прем'єри докладно обговорили взаємодію двох країн в енергетиці, ракетно-космічній галузі, авіації, кредитно-фінансовій сфері.
"У контексті останнього питання детально проговорили можливість взаєморозрахунків в рублях в торгових операціях. Домовилися, що наступного тижня міністри фінансів і голови центральних банків двох країн проведуть відповідні переговори", - сказав Пєсков за підсумками Ради глав урядів країн СНД.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас