США виділять новій владі Лівії ще 11 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США виділять новій владі Лівії ще 11 млн дол

Казна та Політика
138
Вашингтон виділить Перехідній національній раді Лівії додаткову допомогу обсягом 11 млн дол. Таку заяву зробила держсекретар США Хілларі Клінтон, яка зараз з неоголошеним візитом перебуває в Тріполі.
За її словами, всього Вашингтон витратить на підтримку нового лівійського керівництва близько 135 млн дол. Ця сума враховує кошти, вже перераховані Вашингтоном ПНР, передає ВВС.
Велика частина з обіцяних 11 млн дол піде на пошук і знищення переносних зенітно-ракетних комплексів. Деякі країни побоюються, що ця зброя може потрапити до рук бойовиків "Аль-Кайєди".
За словами Клінтон, США обіцяють посприяти у пошуку та ліквідації тисяч ракетних снарядів, що залишилися на території країни після громадянської війни.
Також держсекретар запропонувала допомогу Сполучених Штатів у лікуванні та реабілітації повстанців, які отримали поранення в боях з військами Муаммара Каддафі.
Клінтон - найбільш високопоставлена ​​фігура з адміністрації Президента США Барака Обами, яка відвідала Лівію після початку збройного конфлікту в країні в лютому 2011 р. Цей конфлікт завершився тим, що опозиція захопила столицю Тріполі і змусила тікати полковника Каддафі, який одноосібно правив Лівією більше 40 років. Наразі місце перебування Каддафі невідоме, а його прихильники утримують останній бастіон колишнього режиму - батьківщину Каддафі м. Сирт.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас