Мінфін Франції: Кредитний рейтинг країни знижений не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Франції: Кредитний рейтинг країни знижений не буде

Казна та Політика
179
Міністр економіки і фінансів Франції Франсуа Баруен запевнив, що небезпеки пониження найвищого кредитного рейтингу його країни не існує. Рейтинг ААА не постраждає, оскільки Франція має намір затвердити заходи щодо скорочення дефіциту бюджету навіть раніше за намічений термін, заявив Баруен в інтерв'ю французькому телеканалу France-2. Разом з тим він відзначив, що прогнози економічного зростання на поточний рік можуть виявитися дещо завищеними, і країні не вдасться досягти наміченого 1,75% підйому. У зв'язку з цим міністр заявив про необхідність змінити прогноз темпів зростання економіки, повідомляє Deutsche Welle.
Тим часом експерти не виключають зниження кредитного рейтингу Франції, і вбачають у цьому негативні наслідки для Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF). "У зв'язку з кризою необхідність рекапіталізації банків Франції настільки велика, що країні загрожує величезна небезпека втратити найвищий рейтинг ААА", - заявив глава Фрайбурзького Центру європейської політики Людер Герке в інтерв'ю газеті Rheinische Post.
На його думку, якщо рейтинг Франції буде знижений, це знизить кредитоспроможність фонду EFSF - адже Франція є другим після Німеччини гарантом його платоспроможності. У цьому випадку зросте роль ФРН щодо підтримки фонду, Барліну доведеться збільшити свою частку з 211 до 317 мільйонів євро.
Сьогодні повідомлялося, що міжнародне рейтингове агентство Moody's може переглянути кредитний рейтинг Франції, який зараз залишається на найвищому рівні AAA, якщо уряд країни не досягне успіху в проведенні фінансових та економічних реформ.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас