Мінфін Криму: Компенсація за базування ЧФ РФ має становити не менше 39,4 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Криму: Компенсація за базування ЧФ РФ має становити не менше 39,4 млн грн

Казна та Політика
233
За оцінками Міністерства фінансів Криму, компенсація за базування Чорноморського флоту Росії на території півострова має становити не менше 39,4 млн грн і її повинні отримувати ще 10 регіонів автономії. Така позиція була озвучена на нараді в Раді міністрів, передає прес-служба Міністерства фінансів Криму.
В Мінфіні відзначили, що в даний час в проекті держбюджету на 2012 р. Міністерством фінансів України закладена компенсація тільки бюджетам Феодосії (1,8 млн грн) і Сімферопольського району (0,5 млн грн). В стадії затвердження в Кабміні перебуває методика розрахунку даних втрат місцевих бюджетів. Однак у запропонованій редакції документа передбачено розрахунок втрат тільки по земельних ділянках з проведеною грошовою оцінкою. Враховуючи, що більшість земельних ділянок ЧФ РФ розташовані за межами населених пунктів, грошову оцінку по них не проводили. На ці цілі необхідно 3,3 млн грн.
У міністерстві фінансів вважають доцільним провести грошову оцінку зазначених ділянок за рахунок залучення коштів спеціального фонду з охорони та раціонального використання земель. У відомстві зазначили, що при невеликих витратах бюджети регіонів зможуть отримати значні суми компенсації. Зокрема, в Бахчисарайському районі при витратах на грошову оцінку в 46,7 тис. грн розрахункова сума щорічної компенсації складе 479 тис. грн, в Джанкойському районі - 12,5 тис. грн та 114,4 тис. грн, Ленінському районі - 2 , 9 млн грн і 27 млн грн і т.д.
На співфінансування витрат буде передбачена субвенція в розмірі 450 тис. грн. При цьому частину коштів планується виділити з республіканського бюджету на найближчій сесії кримського парламенту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас