Калетник: Угода з Росією про спільний контроль скоротить час перетину кордону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Калетник: Угода з Росією про спільний контроль скоротить час перетину кордону

Казна та Політика
237
Голова Держмитслужби Ігор Калетник у Донецьку прокоментував підписання міжвідомчих і міжурядових угод, які сприятимуть подальшому спрощенню та прискоренню митних процедур з російськими колегами. Про це УНН повідомили в прес-службі ДМСУ.
Коментуючи підписання пакета угод, І.Калетник розповів, що, зокрема, базова угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Росії щодо спільного контролю дозволить скоротити час перетину кордону. "Громадяни та суб'єкти будуть проходити всі процедури тільки один раз в пункті пропуску на території однієї зі сторін. Подібний досвід з нашими польськими та молдавськими колегами - прямий доказ ефективності такої практики", - підкреслив керівник митного відомства України.
Після підписання документа пілотний проект спільного контролю буде запущений в пунктах пропуску "Куйбишеве - Дякове" (на території РФ). В перспективі: "Успенка - Матвєєв Курган" і поромна переправа "Крим - Кавказ".
Нагадаємо, Другий українсько-російський міжрегіональний економічний форум "Науково-технічне співробітництво регіонів і міжрегіональна виробнича кооперація" під патронатом Президентів України і Росії відбувся в Донецьку і підбив підсумки річної роботи і визначив магістральний напрям подальшого співробітництва у міжрегіональній сфері. На форумі було підписано низку міжвідомчих та міжурядових угод, які високо оцінили президенти України та Росії.
Зокрема, було підписано міжурядову угоду про співпрацю у сфері будівництва та облаштування пунктів пропуску, які повинні забезпечити обмін інформацією у сфері будівництва та розвитку пунктів пропуску.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас