Експерт: Найближчим часом в Україні знизиться життєвий рівень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Найближчим часом в Україні знизиться життєвий рівень

Казна та Політика
1626
В Україні в найближчому майбутньому при високому показнику зростання валового внутрішнього продукту (ВВП), низькій офіційній інфляції і виконанні дохідної частини бюджету, буде спостерігатися зниження життєвого рівня. Як передає джерело, про це заявив директор економічних програм Центру імені Разумкова Василь Юрчишин під час круглого столу на тему: "Україна і МВФ. Що далі?" в Інституті Горшеніна у вівторок.
За його словами, це відбуватиметься через невідповідність реального та офіційного рівня інфляції. Саме це є "тим джерелом, з якого наповнюється і ВВП, і бюджет".
Свою позицію Юрчишин пояснив тим, що реальна інфляція сьогодні набагато вища, ніж офіційна. У свою чергу це дає можливість говорити про зростання номінального ВВП, що є підставою для збільшення надходжень до бюджету.
"Високий номінальний ВВП, низький рівень офіційної інфляції, низький дефлятор - це високий реальний ВВП. Це дасть можливість владі говорити про те, що у нас небачене економічне зростання. Більше того, це буде підтверджуватися надходженнями до бюджету, який буде наповнюватися номінальними гривнями, але при цьому реальна вартість цих гривень буде істотно знижуватися, - сказав Юрчишин. - Ми маємо величезні ножиці: з одного боку, начебто все добре, номінально все виконується, але реальний життєвий рівень буде знижуватися".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас