Янукович: Товарооборот між Україною і Росією вперше в історії перевищив 50 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Товарооборот між Україною і Росією вперше в історії перевищив 50 млрд дол.

Казна та Політика
407
Президент України Віктор Янукович переконаний, що ефективне міжрегіональне співробітництво сьогодні є тим інструментом, який дозволяє Україні та Росії динамічно розвивати перспективні напрямки двостороннього партнерства. Про це він заявив на другому Українсько-російському міжрегіональному економічному форумі в Донецьку, передає прес-служба Президента України.
"Сьогодні міжрегіональне співробітництво - один з найбільш динамічних і перспективних напрямків українсько-російського партнерства", - зазначив Янукович.
За словами Президента, він та його російський колега позитивно оцінили істотне зростання товарообороту між Україною і Росією, який цього року вперше в історії відносин двох країн перевищив 50 мільярдів доларів. "Великий внесок у цю справу роблять наші регіони. Міжрегіональне співробітництво виходить на повністю новий сучасний рівень", - сказав глава держави.
Президент звернув увагу на обопільну зацікавленість сторін у нарощенні взаємодії між регіонами. "Характерна для міжрегіонального рівня атмосфера прийняття рішень, я б сказав, набагато легша, ніж на рівні держав... Такий підхід до налагодження ефективних контактів повинен бути прикладом для центральних органів влади", - резюмував Янукович.
Крім того, Президент України відзначив важливість спрощення процедур прикордонно-митного контролю для розвитку успішного міжрегіонального співробітництва України та Росії.
"Сьогодні ми вже маємо гарний приклад у цьому напрямку. На даний час успішно себе зарекомендував експеримент зі спрощення процедури прикордонно-митного огляду пасажирів поїзда Київ-Москва", - зазначив Президент.
"Ми маємо достатньо позитивної інформації від наших громадян... Але ми не повинні зупинятися на досягнутому", - сказав Янукович. Він запропонував прискорити роботу з поширення аналогічної практики контролю на всі поїзди, що курсують між Україною та Росією.
Президент висловив упевненість, що такий крок оцінять тисячі російських уболівальників, які відвідають Україну під час Євро-2012.
Також, Янукович переконаний, що важливим напрямком співпраці України та Російської Федерації є розвиток та налагодження авіасполучення.
Глава держави наголосив, що останнім часом збільшується кількість авіарейсів між Україною і Росією, зокрема між столицями двох країн.
"З кожним роком ми будемо перевозити пасажирів все більше і більше. Разом нам треба повсякчас цю співпрацю вдосконалювати. Відкриття нових авіамаршрутів має перспективу в плані розвитку міжрегіонального співробітництва", - зазначив глава української держави.
У свою чергу Президент РФ Дмитро Медведєв заявив, що Росія і Україна не повинні обмежувати свої відносини газовими питаннями.
"Російсько-українські відносини не повинні зводитися тільки до розмов про те, за якими цінами купувати газ або як вибудовувати навіть такий найважливіший напрям співпраці, як енергетична співпраця. У нас є й інші цінності, якими потрібно навчитися правильним чином розпоряджатися і розвивати їх", - зазначив Медведєв.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас