Мер Рима заборонив масові маніфестації в центрі міста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мер Рима заборонив масові маніфестації в центрі міста

Казна та Політика
153
Мер Рима Джанні Алеманно на місяць заборонив проведення масових маніфестацій в центрі міста.
Відповідне розпорядження було підписано напередодні ввечері, передає РИА Новости. Рішення заборонити будь-які марші столична влада ухвалила після того, як 15 жовтня багатотисячна акція протесту проти економічної політики влади в Італії, що проходила у Вічному місті, переросла в безлади і погроми, збиток від яких, за попередніми підрахунками, оцінюється майже в 2 мільйони євро.
Згідно з декретом, протягом найближчого місяця в історичному центрі Рима дозволені тільки сидячі страйки і лише в визначених мерією місцях, зокрема, на Площі Бокка делла Верита, Площі Сан-Джованні, пьяцца дель Пополо, Площі Республіки.
Італійська поліція і карабінери, в свою чергу, з понеділка проводять спільну операцію з пошуку організаторів і призвідників римських погромів.
Акція в Римі, яка зібрала, за різними оцінками, до 200 тис. осіб, стала однією з найчисельніших маніфестацій, що пройшли минулої суботи більш ніж в 950 містах в 82 країнах світу під гаслами проти жадібності і корумпованості 1% найбагатших людей. Однак, на відміну від інших країн, у Римі вона переросла в безлади, які італійська преса назвала "громадянською війною".
Агресивно налаштовані групи маніфестантів, які називають себе black bloc і були вдягнуті у все чорне, підпалювали автомобілі, били вітрини магазинів і банків, нападали на поліцію. В результаті заворушень постраждали 135 осіб, у тому числі 105 співробітників правоохоронних органів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас