Скасування мита на експорт зерна не призведе до значного зростання його вартості на внутрішньому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скасування мита на експорт зерна не призведе до значного зростання його вартості на внутрішньому ринку

Аграрний ринок
162
Скасування пішли на експорт пшениці і кукурудзи не призведе до значного підвищення цін на зернові на внутрішньому ринку України до кінця 2011 року, вважає президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко.
Виступаючи на 2-му Українському зерновому конгресі в Києві в понеділок, він зазначив, що зростанню цін перешкоджає значна конкуренція і перевантаженість на зерновому ринку. Причин, здатних вплинути на зростання цін до кінця 2011 року, Козаченко не бачить.
"Вони (ціни) будуть мати абсолютно нормальну тенденцію, яка була і раніше. Тобто зростання щомісяця десь в межах 1,5-2%, що пов'язане з вартістю зберігання цієї продукції на елеваторах і вартістю енергоносіїв, яка може зрости за цей період", - сказав президент УАК.
Він також висловив надію на те, що президент України Віктор Янукович підпише раніше прийнятий парламентом закон про скасування мит на експорт зернових найближчим часом.
Як повідомлялося, з 1 липня до 1 січня 2012 року Україна ввела мита на експорт пшениці (9%, але не менше EUR17 за тонну), кукурудзи (12%, але не менше EUR20 за тонну) і ячменю (14%, але не менше EUR23 за тонну).
Верховна Рада 7 жовтня прийняла закон про скасування мит на експорт пшениці і кукурудзи, але зберегла мито на експорт ячменю.
За оцінками експертів, обсяг експорту зернових в липні-вересні поточного року склав 3,2-3,3 млн тонн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас