Експерт: Довіра до гривні буде підірвана — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Довіра до гривні буде підірвана

Валюта
13140
Через обмеження конвертації гривні довіру до української валюті буде підірвано.
Таку думку в коментарі УНН висловив директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін.
"Держава фактично на межі фінансово-економічного банкрутства. Оскільки держава не в змозі виконувати свої фінансові зобов'язання ні щодо виконання державного бюджету, ні з виконання соціальних програм, у тому числі пенсійного забезпечення", - заявив експерт.
За словами Соскіна, це удар по національному банку, який підриває його монетарну політику. І те, що він зараз суттєво обмежив конвертації гривні через суто адміністративні методи, які фактично можна порівняти з військовим комунізмом: вимога паспорта, вимога персоніфікації особистості, закриття половини обмінних пунктів, які працювали на агентських угодах, це все свідчення того, що довіру до гривні буде підірвано.
Нагадаємо, 23 вересня 2011 р. набула чинності постанова НБУ № 278 від 11 серпня 2011 р. Згідно з документом, при здійсненні валютно-обмінної операції на суму до 50 тис. грн у фінансовому документі буде вказуватися резидентність клієнта, його прізвище, ім'я та по батькові.
Також була збільшена гранична добова норма обміну валюти - з 80 тис. грн до 150 тис. грн. При цьому, "з метою мінімізації ризиків операцій з готівкою на суму від 50 тис. грн до 150 тис. грн буде здійснюватися повна ідентифікація фізичної особи.
Пізніше глава НБУ Сергій Арбузов заявив, що Нацбанк дозволив здійснювати валютно-обмінні операції між банками та фізичними особами при наданні будь-якого документа, що посвідчує особу і без його копіювання.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас