Греція продовжить короткострокові запозичення в очікуванні на кредит ЄС і МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція продовжить короткострокові запозичення в очікуванні на кредит ЄС і МВФ

Казна та Політика
192
Греція цього тижня позичить 2 млрд євро на короткостроковому ринку в очікуванні на черговий транш кредитів ЄС і МВФ, пише афінська ділова газета Naftemporiki.
Агентство з управління державним боргом займе 18 жовтня 1,25 млрд євро з планованим розширенням до 2 млрд євро на три місяці. Короткострокові запозичення невигідні Греції через високий відсоток, проте Афіни змушені вдаватися до них, щоб рефінансувати попередні випуски короткострокових паперів. Так, 20 вересня Греція розмістила тримісячні казначейські векселі на 1,625 млрд євро під 4,56%.
Місія кредиторів (Єврокомісія, Європейський центральний банк і Міжнародний валютний фонд) схвалила в жовтні виділення Греції чергового, 8-мільярдного траншу 110-мільярдної кредитної підтримки, але гроші надійдуть, як очікується, на початку листопада, тоді коли спочатку повинні були бути виплачені у вересні. В обмін на черговий транш уряд погодився на нові жорсткі урізання витрат, скорочення зарплат і пенсій і звільнення держслужбовців.
Тільки в листопаді - грудні Греції належить рефінансувати короткострокові зобов'язання на 8 млрд євро, уточнює газета. Цього року Греція позичила вже 29,8 млрд євро, а всього за рік короткострокові запозичення складуть 40 млрд.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас